"Двор от рози и бодли" от Сара Дж. Маас - книжно ревю

йкдлд
Източник: https://ashreadsblog.wordpress.com 
Тя отнема живот. И сега трябва да го заплати със сърцето си.
Фейра е деветнадесетгодишно момиче, което живее в свят, много далечен от нашия. Тя е принудена да изкарва прехраната на себе си и семейството си (съставено от две много различни от Фейра сестри и баща, който някога бил богаташ) чрез лов. На един от тях обаче тя убива нещо необичайно - нещо, което не е срещала досега. Огромен вълк.

Скоро след това се появява и нейното "наказание" в лицето на голям звяр, който я отвлича в непознатите за нея земи на елфите. Впоследствие Фейра открива, че похитителят ѝ не е животно, а Тамлин - един от най-величествените елфи, някога управлявали света.

Докато обитава имението му, чувствата ѝ към Тамлин се трансформират от ледена враждебност в изгаряща страст, която изпепелява всички лъжи и предупреждения, които е чувала за прекрасният и опасен свят на елфите. Но над тези земи се надига древна и зловеща сянка и Фейрa трябва да намери начин да я спре… или Тамлин и народът му са обречени завинаги.
 ________________

"Двор от рози и бодли" се оказа огромна изненада. В положителния смисъл на думата.

Заобичах всяка една частица от тази книга. Светът, ах, този красив и мистичен свят, пълен с тайни, които една по една се разкриваха пред очите ми със всяка отгърната страница. Героите, всеки от тях специален сам по себе си. Фейра с нейната смелост и саможертва, Тамлин с неговата потайност и загадъчност, Люсиен с неговите закачки, които разведряваха леко тъмната история.
И приказното - то бе най-важното нещо в целия сюжет, онова, което поддържаше историята жива и завладяваща.

В началото всичко тръгна леко мудно, но това е разбираемо, като се има впредвид, че е старт на една съвсем нова трилогия, запознаване с една съвсем нова история. А краят ме зашемети. Последните сто страници бяха изгълтани на един дъх. Такъв край, с толкова емоции, толкова изненади, мисля, че не бях срещал досега.

Не мога да продължа, защото просто не знам как ще спра, ако го направя. Надявам се с това кратко ревю да съм ви накарал, ако още не сте, да захванете "Двор от рози и бодли". Сигурен съм, че няма да съжалявате.

Коментари

Популярни публикации