"Град на паднали ангели" от Касандра Клеър - книжно ревю

Внимание: Този пост може да съдържа спойлери относно случващото се в първите три книги от поредицата. Линк към ревюто на първата книга тук, на втората тук и на третата тук. Приятно четене!

Любов. Кръв. Предателство. Отмъщение. Залозите са по-високи от всякога...
Само два месеца след като войната за Реликвите на смъртните е приключила, мистериозни събития заплашват да разпалят нова, този път още по-кръвопролитна. Някой избива ловци на сенки и оставя телата им пръснати из териториите на Долноземците... В същото време Клеъри и Джейс са изправени пред ново предизвикателство, а Саймън тепърва ще трябва да се приспособява към живота си на вампир...

* * *
Град на паднали ангели е четвъртата част от поредицата "Реликвите на смъртните" от Касандра Клеър и една от най-напрегнатите книги в нея. Пълна с действия и неочаквани обрати, тази сравнително "малка" книга може да ви накара да почуствате всякакви чувства - на радост, на тъга, на омраза.

Ако  при първите три книги действието беше фокусирано върху Клеъри, в "Град на паднали ангели" вече като главен герой се явява Саймън. Това, според мен е добра промяна, защото така разбираме повече за Дневния вампир и за това пред какви изпитания се изправя той. А те са наистина сериозни.

Макар и останала на заден план, Клеъри пак продължава да бъде част от основните герои. Виждаме подобрение в нея, тя започва да се обучава за ловец на сенки, а и се опитва да оправи отношенията си с Джейс. Той обаче сякаш бавно се отдръпва от нея.

Естествено, че и тук присъства Малек! Дори и да се показваха рядко в началото, когато се появи Камила, те станаха едни от най-интересните персонажи (поне за мен). С удоволствие проследявах развитието на драмата около безсмъртието на Магнус и до какво води то.

Новият герой, който се появява в книгата, добавя още една история, която да бъде разгледана - тази за миналото на Мая. Това е Джордън, който, честно казано, беше много добре изграден персонаж.

Ако трябваше да дам оценка на Град на паднали ангели, то тя определено щеше да е максималната (е, може би 4,75 звезди), защото беше страхотна. И със сигурност ще продължа с историята, защото е завладяваща и интересна.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

Коментари

Популярни публикации