"Избраница" от Труди Канаван - книжно ревю


Внимание: Този пост може да съдържа спойлери относно сюжета на първата книга "Гилдията на магьосниците". Линк към ревюто на първата книга тук. Приятно четене!

Сред новите ученици на Гилдията на магьосниците Сония е единствената с нисш произход. Но пък е успяла да си спечели могъщи съюзници - сред които и лорд Денил, наскоро назначен за посланик в Гилдията. Ала Денил трябва да отпътува за елийнския кралски двор и да остави Сония сама срещу лъжите и злобните слухове, които разпространяват враговете й... докато не се намесва Върховният повелител Акарин. Но цената на подкрепата на Акарин е висока, защото в замяна Сония трябва да защити неговите тайни - сред които е тайната, която би могла да отведе младата необучена магьосница в дълбините на мрака.

Междувременно първата задача на Денил е да се заеме отново с отдавна изоставеното от Върховния повелител Акарин изследване на древното познание за магията. То го повежда на невероятно, изпълнено с непредвидени опасности, пътешествие към бъдещето - в което го очакват невероятни чудеса и страховити ужаси. 


***

"Избраница" е втората част от зарибяващата поредица на Труди Канаван за Гилдията и определено ми хареса повече от първата. В продължението на "Гилдията на магьосниците" главен герой продължава да е младата Сония, която започва все повече да се приближава към пълния контрол на силата си. Самата книга не изобилства от действия и екшън, но ни показва нещо повече - животът на един начинаещ магьосник и цялото му обучение в Университета.
 
 "There's always a bit of truth in each rumour, the trouble is finding out which bit."

Сония продължава да е любимият ми женски персонаж. Харесва ми колко е силна и как се справя с всичко без проблем.

Акарин също бе представен много добре - тайнствен и потаен. Надявам се обаче впоследствие да се разкрие тази тайственост, но ще видим.

Регин е ужасен. И тук Труди се беше постарала - намразих изцяло лошия герой. Мисля, че няма нужда да говоря повече за него.

“Your supposed to drink wine, my friend, not breathe it.”

Да, всичко беше страхотно, но нещо не ми достигна. И все още не мога да я причисля към любимите ми. Надявам се всичко да се оправи в третата книга, която захващам много скоро.

Мисля, че е време да приключвам. А сега е време да отидете до най-близката книжарница и да си купите поредицата "Черният магьосник"! :)
Сега сериозно. Това е една добра поредица, която препоръчвам за хората, обичащи магията и книгите с поуки. Чао от мен!

Коментари

Популярни публикации