Войната на кориците | #3

Снимката е от моя буукстаграм. Линк тук.
Здравейте отново!
Не съм правил публикация от серията ми "Войната на кориците" (някъде от юли 2016... упс!), та затова реших да направя един такъв пост сега. Ако не сте запознати с този вид постове, можете да видите #1 и #2.

Днес отново ще сравнявам българската корица с оригинала, като оригиналът съответно ще бъде англоезичното издание (в повечето случаи). Българската корица ще бъде в ляво, а оригиналът - в дясно. Нека да започваме!


Започваме с "Истинска измама" на Е. Локхарт. Тук не съм голям почитател на българската корица, но тя по мое мнение е много по-добра от американската, която не е нищо специално. Затова тук давам точка на българското издание.

 БГ : Оригинал - 1:0

Следва "Повелител на сенките" от Касандра Клеър. Тук имам малко непопулярно мнение относно американските корици - не ги харесвам! Не знам защо, може би са ми много изкуствени или... не знам. Просто не ги харесвам. Българските корици, от друга страна, са страхотни! Точно това, което бих искал от една корица. Затова и тук давам точката си на българското издание.
БГ : Оригинал - 2:0

Продължаваме с "Пръстът, който те сочи" от Иън Пиърс, която е една от новите книги от Orange Books. Тук с две ръце казвам българското издание... няма нужда да обяснявам защо, нали?

БГ : Оригинал - 3:0


Хайде да дадем точка и на оригиналните корици! Следващата книга е "Приказки за чудатите" от Ренсъм Ригс и тук определено печели оригиналът. И знам, че това не е най-популярната американска корица, но тази я харесвам повече. Затова първа точка за оригинала.

БГ : Оригинал - 3:1

Е, това беше днешната битка! Победител стана отборът на българските корици, но кой ли ще победи следващият път?! Много скоро ще разберем.

Благодаря ви, че четохте и този пост. Надявам се да ви е харесал и ще се видим много скоро с нова публикация. Чао!
~ слончето 

Коментари

Популярни публикации