Български Читателски Маратон | TBR

Да, снимката отново не е моя. Линк тук.
Здравейте отново!
Днес се появявам със списъка ми за четене за едно събитие, за което разбрах буквално преди минути (добре, че беше поста на Ари, за да ме осведоми), но веднага реших да се включа.

„Българският книжен маратон 2017“ ще се проведе от 10 юли 2017 (понеделник) до 16 юли 2017 (неделя) като включва 5 основни категории и две допълнителни. Някои от категориите са доста специфични и затрудняват сериозно с избора, особено, ако си решил, че ще ползваш книжния маратон да напреднеш с натрупаните книги. Ако си решил да пробваш нови заглавия, то категориите са много удачни за тази цел - да провокират четене извън комфортната зона.

Аз участвах в първото издание на маратона миналата година, когато успях да прочета три книги. Но нека да не се бавим, а да пристъпваме към моята TBR купчинка:

1. Книга от български автор:
Ще минем с "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров, като ще препрочитам книгата, просто защото е прекрасна.

Тази снимка вече е моя. Линк тук.
2. Книга, в която герой/героиня се жертва в името на кауза:
"Острието на асасина" добър отговор ли е? Защото главната героиня се жертва за кауза (донякъде). Нищо, чета я!

3. Книга, чийто герой/ чиято героиня е европеец/европейка:
Тази категория ми беше доста трудна, главно защото ВЪВ ФЕНТЪЗИ КНИГИТЕ 99.9% ОТ ГЕРОИТЕ ИДВАТ ОТ ИЗМИСЛЕНИ СТРАНИ, но най-накрая се спрях на "Фантастичните животни и къде да ги намерим: Оригинален сценарий" от Дж. К. Роулинг. Знам, че не е точно книга, ко много искам да я прочета (отново), а и Нют Скамандър все пак е от Европа.

4. Книга, чието действие се развива на планина:
Тук се сещам за едно-две заглавия, но точно в момента не ми се четат, така че оставям тази категория без книга.

5. Книга, чието действие се развива в силна държава:
За тази книга не знаех нищо, когато я взех от библиотеката, но звучи адски интересно. Казва се "Half in Love with Death" от Емили Рос и е психологически YA трилър. Също, действието се развива в Калифорния, Америка - силна държава! Можете да погледнете резюмето в Goodreads тук.

6. Книга по избор:
Засега не знам коя ще избера и ще оставя избора за по-нататък в маратона.

7. Книга с корица, направена от българин:
Първо щях да кажа "Стъкленият меч" на Виктория Айвярд за категория 2, защото Мер определено се жертва за кауза. Но след това реших просто да си я включа тук, защото страхотната корица е направена от българин (Стоян Атанасов). Плюс, вече започнах книгата и ми остават около 200 странички, така че се надявам да я приключа през тази седмица.

Е, това беше моят TBR за идващия Български Книжен Маратон. Вие ще участвате ли?

~ слончето 🐘

Коментари

Популярни публикации