#MerryLittleBookmas | Информация за четатона

Здравейте отново!
За днес съм ви подготвил един много вълнуващ пост във връзка с едно още по-вълнуващо събитие, в което аз ще участвам.

Та, аз и няколко книжни приятели (всички сме буукстаграмъри, между другото) решихме да се съберем и да направим един четатон заедно. И това и направихме - създадохме четатона #MErryLittleBookmas!

Ако не знаете какво е четатон, нека ви обясня набързичко. Четатон, или readathon, основно е определен период от време, в което четем възможно най-много. Някои четатони имат и книжни предизвикателства, по които да си изберете книгите, които ще четете, а други пък имат photo предизвикателства.

Нашият четатон ще се проведе от 25 декември до 5 януари включително, тоест 12-те дни след Бъдни Вечер. Той ще бъде на коледна и зимна тематика и затова сме направили 7 книжни предизвикателства, по които да изберете вашите четива, ако ще участвате. Те са:

  • Wrapped in Ribbon - Книга, която сте получили като подарък
  • Smiling's My Favourite - Книга, която ще ви разсмее
  • Silver & Gold - Сребърен или златен цвят трябва да присъства на корицата
  • Winter Wonderland - Книга със зимна сцена на корицата
  • Fa-hoo-Dores - Груповата книга за четатона
  • New Year's Resolution - Книга, която ще ви вдъхнови

Тъй като ние, организаторите, сме от множество различни държави (Австралия, Америка, дори Индонезия...), ние решихме да напишем предизвикателствата на английски, за да може да се разбират от всички.

За групова книга избрахме "Любовта ни подари" - колекцията с 12 коледни истории, като през четатона всеки от организаторите (общо на брой 13), ще ревюира една от историите, а един от нас ще напише ревю на цялата книга. Ако вече сте я чели, можете спокойно да прескочите това предизвикателство.

Ние също направихме и "снимкови" предизвикателства, защото, както вече казах, ние всичките сме буукстаграмъри и ОБОЖАВАМЕ да снимаме книги (това прозвуча адски странно, но окей 😂). Тях можете да намерите в Инстаграм профила ми тук.

За този четатон ние главно ще използваме Инстаграм, така че ако ще участвате, не забравяйте да снимайте кои книги смятате да четете и го качете в социалната мрежа, като задължително използвайте хаштага #MerryLittleBookmas, за да можем да видим публикациите ви.

Е, това беше всичко за днес. Смятате ли да участвате?
~ слончето 🐘

Коментари

Популярни публикации