Коледни сценарии | The Nerdy Blogmas #2

Здравейте!
За днешния Блогмас съм ви подготвил един много интересен таг (а и тематичен). Това е The Christmas Scenario Tag или Книжен Сценарии на български. Видях тага от Ема от бууктюб канала EmmmaBooks. Можете да видите нейното видео тук, а аз започвам!

Ето какви са правилата на тага: 
Трябва да избереш пет книги, с които да играеш. Всяка от тях ще участва за два сценария. Пишеш имената на листчета и ги пъхаш в чаша или буркан. Оттам теглиш книга и я отваряш на произволна страница. Първото име, което откриеш, ще бъде отговора на един от сценариите и ти казваш дали е възможно той да е или не. Ако не сте разбрали, ще го направите с течение на играта, сигурен съм.

Книгите, които избирам, са "Град на небесен огън" от Касандра Клеър, "ХП и орденът на феникса" от Дж. К. Роулинг, "Сойка-присмехулка" от Сюзан Колинс, "Прелестен хаос" от Маргарет Стоъл и "Битката за лабиринта" от Рик Риърдън. Тук казвам, че може този таг да не бъде чак толкова интересен за хората, които не са чели тези книги

Теглим и първата се оказва... Битката за лабиринта. С герой от нея ще отговоря на: Човекът, който прави най-ужасната плодова торта за коледната вечеря. Търся, търся и... Посейдон? Не знам дали богът на моретата се брои, но видях него първо, така че го броя. Хм, Посейдон всъщност отговаря на описанието. Той е способен всичко да обърка, за да се хареса на Пърси и той да го приеме. Тук съм ЗА.

На следващия признак ще отговоря с герой от... Сойка-присмехулка. Да видим... Човекът, който разкрива всички подаръци преди коледа е Бийти? Само странни ли ще ми се падат? Но тук не съм сигурен... Мисля, че ще кажа ПРОТИВ, защото Бийти не е от най-нетърпеливите, така че би изчакал.

Третият герой ще бъде пак от Сойка-присмехулка. Човек, който винаги дава най-ужасните подаръци. Плутарх? Да, определено! Той беше страничен герой в цялата поредица и все си мисля, че той не е опознал героите достатъчно, че да им подарява правилните подаръци.

Отиваме на... Прелестен хаос. Човекът, който обикаля около коледното дърво поне два пъти е Лив! Да. Лив е някаква огромна перфекционистка и ще обиколи коледното дърво поне хиляда пъти, за да се увери, че всяка играчка е на мястото си.

Следващият въпрос е относно Град на небесен огън. Търси се: Човек, който не се интересува от Коледа. Падна ми се Джулиън. Хм, от това, което съм чел за него, мога да приема, че няма да има нищо общо с празника.

После отиваме пак при Битката за лабиринта. Търсим фанатикът, който започва да украсява за коледа още от началото на ноември. Това ще е... Анабет! Да! И тя е перфекционист и ще започне с декорацията много рано, за да има време да поправи грешките, ако е допуснала такива.

И най-сетне стигаме до Хари Потър и орденът на феникса. Човекът, който се опитва да хване някого под имела е... Хари! Не, не мисля. Той е по-срамежлив и няма да тръгне да преследва хората, само за да попаднат под имела. НЕ!

И пак се връщаме към Прелестен хаос. Човекът, който постоянно носи коледен пуловер е Линк. Да, той определено е лудото мамино синче, което ще тръгне да носи коледен пуловер.

Предпоследният герой е от Град на небесен огън. Търсим човек, който знае текстовете на всички коледни песни. И това е Саймън. Да, даже май се споменаваше това веднъж в някоя от книгите, където Саймън си пеел коледна песничка. Не знам, но Саймън е певеца в днешния таг.

И накрая, човекът от ХП и орденът на феникса ще изгори месото и ще поръча китайска храна. Това е Тонкс. Да, може би, но когато го направи, няма да позволи никой да я критикува.

Е, това беше всичко за днес. Пожелавам ви приятна вечер и ще се видим още утре!😃

Коментари

Популярни публикации