"Лабиринтът: В Обгорените земи" от Джеймс Дашнър - книжно ревю

Внимание: Този пост може да съдържа спойлери, свързани с първата книга от поредицата - "Невъзможно бягство", така че четете на своя отговорност.
Ревю на "Невъзможно бягство" - тук.

Здравейте и честит Йордановден!
И днешният пост ще бъде посветен на една отскоро любима моя поредица, и по-точно за втората книга от нея. Да, става въпрос за "Лабиринтът: В Обгорените земи" от Джеймс Дашнър.

Втората част от трилогията продължава историята за Томас, който е избягал от Лабиринта и заедно със своите приятели - езерните, се надява, че всичко вече е свършило и че ще могат да продължат живота си на спокойствие. ЗЛО обаче е на друго мнение. Започва втори етап и той ще бъде още по-безпощаден от Лабиринта. Защото в Обгорените земи няма компромиси.

Книгата беше добра. Определено оправда очакванията, които имах след прочитане на първата част. Имаше екшън, както и лека нотка на хорър - всичко, което трябва да има в един антиутопичен роман. И все пак все още мога да кажа, че "Невъзможно бягство" е любимата ми книга от поредицата. Просто малко не достигна на "В Обгорените земи" да ми хареса повече. Затова и оценката ми е с много малко по-ниска.

В миналата рецензия не обърнах голямо внимание на героите. Тук ще направя същото, защото все пак не пиша дискусия. Само ще кажа, че намразих някои от тях, причината за което ще разберете, ако прочетете книгата.

Та, да поговорим малко и за филма. Честно да си призная, изгледах го преди да прочета романа. И да ви успокоя, не, не разбрах почти нищо от сюжета. Защо? Защото филма беше КОРЕННО различен от книгата. Не казвам, че е лош, напротив, даже ви го препоръчвам. Но няма почти никаква прилика между двете неща, наречени книга и "адаптация". И все пак го гледайте - заслужава си!

Ето че и това ревю е към края си. Благодаря, че го изчетохте, благодаря също и на Бард за възможността да се докосна до това произведение, и ще се видим много скоро. Чао!

Коментари

Популярни публикации